Pegasus: nieuwe naam voor Initiatiefgroep BES BBO

Uit alle inzendingen koos de jury voor de naam Pegasus!

Frans Leferink was de inzender van deze naam: “Pegasus geeft de buurt vleugels. Dat lijkt een prima naam voor dit project!”. Daar was de jury het mee eens; een greep uit het juryoordeel: de naam kan staan voor vooruitgang, het is een standbeeld staat tegenover het BES huis en de naam leeft al in de buurt. De jury bestond uit buurtbewoners: Léon Schoonhoven, Harold de Vries en Renate Giesbers.

Frans kreeg een prachtig samengesteld pakket met producten van ondernemers uit de buurt: een lekkere drank van Cave de Portugal, bloemen en ecologisch vriendelijke zaden van Bloemisterij Het Molentje en een beetje kunst uit eigen buurt.

Veel andere ideeën!

Pegasus was niet de enige naam die was ingezonden. Er waren nog andere leuke opties. Uit de buurt kwamen de opties: WARMWAARTS en de BlijeBomenBuurt.

De jury zelf had ook nog alternatieve namen: De Latijnse naam voor buurthuis: dat is Atrium. Of Praefurnium (uitspraak, praifinarioem) de stookruimte (maar wel wat moeilijk uit te spreken).

Genoeg ideeën dus. Misschien voor de toekomst?

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »