Het onderzoek naar een BES voor de Bomenbuurt-Oost

Op deze website leest u over het onderzoek naar een BES voor de Bomenbuurt-Oost. We vertellen u hier over wat we hebben onderzocht, wat u als buurtbewoner heeft ingebracht en dat een Buurt Energie Systeem (BES) voor de Bomenbuurt-Oost een kans is om als buurt mede-eigenaar te worden.

De huidige ontwikkelingen maken het duidelijk hoe goed het zou zijn om als buurt meer onafhankelijk te zijn voor de eigen warmtevoorzieningen. Het BES geeft de Bomenbuurt-Oost een kans om meer invloed te hebben.

In het onderzoek is al veel gebeurd de afgelopen maanden en gaat nu nog steeds door. Wij komen graag bij u als buurtbewoner van de Bomenbuurt-Oost met een concreet voorstel voor het BES en de vraag of u hiermee akkoord kunt gaan.

In dat voorstel is het principe dat bewoners niet meer gaan betalen bij een BES, maar hetzelfde of minder, een belangrijk uitgangspunt. Tegelijkertijd is het door de huidige ontwikkelingen ingewikkeld om tot concrete prijzen te komen om te laten zien hoe het zou kunnen zijn bij een BES. Daarom is er op dit moment nog geen concreet voorstel voor u.

Binnenkort krijgt u van ons een nieuwsbrief waar we op een rij zetten wat we al wel weten en wat we nog verder moeten onderzoeken.

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »