Eerlijke BES informatie

Waarschijnlijk heeft u ook de flyer “Eerlijke BES-informatie” in uw brievenbus gehad. Dit bericht komt van een aantal van uw medebewoners. Wij hebben deze flyer in eerste instantie op de website gezet. Maar op verzoek hebben we de flyer weer verwijderd. Dit vinden wij jammer. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle informatie voor u duidelijk en vindbaar is. En dat voor u ook duidelijk is waar welke informatie vandaan komt.


Een deel van de bewoners die de flyer hebben gemaakt, is ook betrokken geweest bij het project. Hun kritiek en vragen zijn bij ons bekend. Op verschillende manieren is er aandacht geweest voor hun vragen. Deze zijn beantwoord en terug te vinden in onderzoeken en de rest van de informatie. De opmerkingen hebben geleid tot aanpassingen of er is besloten dat ze niet belangrijk zijn.


Vanuit de bewoners van de Initiatiefgroep Pegasus, en vanuit de werkgroep Duurzaam Hengstdal, is er reactie gegeven op de kritiek en vragen. Maar ook op de wijkwebsite zijn er vragen gesteld. Hier leest u bijvoorbeeld de vragen van uw buurtbewoner, met daaronder de reactie


Veel antwoorden op uw vragen kunt u lezen in de veel gestelde vragen. Ook vindt u meer informatie via deze website en u kunt tijdens de keukentafelgesprekken al uw vragen stellen. Deze informatie is het resultaat van een uitgebreid technisch en financieel onderzoek. Ook is er een second opinion uitgevoerd door experts. De conclusies en voorstellen zijn goed onderbouwd, maar ook ingewikkeld.  


Het liefst gaan we hierover dan ook met u in gesprek, zodat we goed kunnen aansluiten bij uw eigen vragen. Wij vinden dat een gesprek de beste manier is om u alle informatie te geven die u nodig denkt te hebben voor het maken van een goede afweging. U wordt met het gesprek tot niets gedwongen. U bent vrij uw eigen stem te laten horen. Uw stem mag en zal nooit tegen u gebruikt worden. 


Tot slot willen we opmerken dat wij altijd bereid zijn om in gesprek te gaan met bewoners en met de opstellers van de flyer. Helaas zijn we niet toegelaten op de door hen georganiseerde informatieavond, afgelopen 9 mei. Ook de medebewoners van de initiatiefgroep Pegasus en Duurzaam Hengstdal waren niet welkom. Wij respecteren dat, maar vinden dat ook jammer. Wij vinden het belangrijk dat u alle informatie krijgt, zodat u een eigen keuze kan maken.


Wij blijven u dan ook uitnodigen gebruik te maken van een keukentafelgesprek. Hier zullen we zo veel mogelijk ingaan op vragen die die u heeft. Daarnaast blijft de informatie op de website voor u beschikbaar. Tot slot kunt u uw vragen te stellen tijdens het spreekuur op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur en op woensdagmiddag 13.30 uur tot 17.00 uur in het BES Buurthuis.


Namens het projectteam BES Hengstdal

Bas de Jong

Procesmanager

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »