Denk mee over de oprichting van een Buurtcoöperatie!

In onze buurt zijn we al een tijdje bezig met het zoeken naar goede oplossingen voor duurzame verwarming van de huizen in de Bomenbuurt-Oost (BBO). We zijn daarbij uitgekomen bij een Buurt Energie Systeem (BES) als de meest haalbare oplossing. Dat voorstel wordt nu grondig onderzocht door de verschillende partijen waarmee we samenwerken (Gemeente Nijmegen, Alliander, Woonwaarts en Duurzaam Hengstdal). Daarnaast vindt op ons verzoek onafhankelijk onderzoek plaats door externe deskundigen om er zeker van te zijn dat het technisch en fi nancieel allemaal kan. Het is dus nog niet zeker dat het doorgaat. Maar het is wel een serieus streven, waarin u als (mede)buurtgenoot direct belanghebbende bent en erover mee kunt denken.

Vijfentwintig bewoners uit de buurt zijn dit jaar mee gaan doen aan het onderzoek naar een BES. We hebben inmiddels aardig wat kennis opgedaan. We zijn geïnteresseerd in dit kleinschalige warmtenet en het verkrijgen van eigenaarschap: een buurtcoöperatie van, voor en door buurtbewoners (met professionele ondersteuning natuurlijk). Want dan houden we als buurt de zaak dichtbij en in eigen hand.

Wilt u ook een bijdrage leveren, vragen en ideeën met ons delen? Dat kan via deze weg:

Loop binnen op de Hengstdalseweg 194;

  • Tijdens het spreekuur van Duurzaam Hengstdal op: dinsdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur of woensdagmiddag tussen 12.30 en 16.00 uur;
  • Inloop op de dinsdagmiddag tussen 12.30 – 16.30 uur

We zijn ook telefonisch bereikbaar op onze projecttelefoon. Stuur een sms naar 06 – 86 87 85 11 En dan bellen we u binnen drie dagen terug.

Hartelijke groet, ook namens de andere betrokken buurtbewoners,

Initiatiefgroep BES BBO,

Harold, Dick, Cees, Nils, Jan, Saskia, Hans, Theo, Herman, Wilbert, Peter, Renate, Inez, Frans en Léon.

Foto: Iteke Schoonhoven. Van links naar rechts: Nils van Rooijen, Saskia Drieënhuizen, Dick Scholten, Theo Drijvers, Léon Schoonhoven, Cees van Heusden, Frans Teerling, Renate Giesbers, Harold de Vries, Inez van Deudekom en Peter Hengst.

Een uitgebreidere versie van deze tekst vind je in de BES buurtkrant:

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »