Betrouwbare gegevens

Is een goed werkend, betrouwbaar en betaalbaar Buurt Energie Systeem voor de Bomenbuurt-Oost realistisch? Om daarop antwoord te krijgen, is het nodig om betrouwbare plannen te hebben.

De BES-werkgroep Techniek keek naar het ontwerp en de kosten van een warmtesysteem met een warmte-opwekstation in de buurt. Dit systeem is grotendeels ontworpen door Qirion, een  dochterbedrijf van Alliander. Maar is dat ontwerp wel goed en kloppen de sommen die gemaakt zijn? Daar wilde de werkgroep Bestuur Organisatie en Financiering (BOF) zeker van zijn. Ze deden de aanvraag voor een second opinion via Gemeente Nijmegen en bij de provincie Gelderland.

Twee onafhankelijke adviesbureaus, Fakton en Royal HaskoningDHV, voerden de second opinion uit. Zij  controleerden de rekensommen en het technisch ontwerp helemaal onafhankelijk en deskundig. Zo kan de buurt erop vertrouwen dat de plannen goed zijn. De adviesbureaus presenteerden het resultaat aan de Initiatiefgroep BES BBO. In de volgende bijeenkomst van de initiatiefgroep staat dit rapport op de agenda. Deze bijeenkomst is op 11 arpril van 19.30 tot 22.00 uur in Wijkcentrum Ark van Oost.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: besbuurthuis@gmail.com

Hier leest u het hele rapport:

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »