Betrouwbare gegevens: update

Is een goed werkend, betrouwbaar en betaalbaar Buurt Energie Systeem voor de Bomenbuurt-Oost realistisch? Om daarop antwoord te krijgen, is het nodig om betrouwbare plannen te hebben.

Twee onafhankelijke adviesbureaus, Fakton en Royal HaskoningDHV, voerden de second opinion uit. Zij controleerden de rekensommen en het technisch ontwerp helemaal onafhankelijk en deskundig. Zo kan de buurt erop vertrouwen dat de plannen goed zijn. Nadat deze second opinion werd gepresenteerd aan de Initiatiefgroep Pegasus zijn er nog meer alternatieven onderzocht voor de manier van warmte opwekken.

De BES-werkgroep Techniek keek naar het ontwerp en de kosten van een warmtesysteem met een warmte-opwekstation in de buurt. Dit systeem is grotendeels ontworpen door Qirion, een  dochterbedrijf van Alliander. Maar is dat ontwerp wel goed en kloppen de sommen die gemaakt zijn? Daar wilde de werkgroep Bestuur Organisatie en Financiering (BOF) zeker van zijn. Ze deden de aanvraag voor een second opinion via Gemeente Nijmegen en bij de provincie Gelderland.

Het onderzoek en de aanvulling leest u hier:

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »