Archeologisch onderzoek

Vorige week, op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober, heeft er archeologisch onderzoek plaatsgevonden in de Bomenbuurt-Oost en in de directe omgeving.  

Waarom dit onderzoek?

Het archeologisch onderzoek maakt deel uit van het onderzoek naar een BES voor de Bomenbuurt-Oost. Een archeologisch onderzoek duurt lang om te plannen en voor te bereiden. Daarom gebeurt het nu. Er wordt gekeken, als er een BES zou komen, hoe groot de kans zou zijn dat we te maken krijgen met archeologische zoekgebieden en als die er zijn hoe diep in de grond die zitten. Daarnaast is het onderzoek ook nuttig in de toekomst. Bijvoorbeeld voor de vervanging van de riolering. Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit van de gemeente Nijmegen.

Wat was er zichtbaar van het onderzoek?

Drie onderzoekers zijn de buurt ingegaan voor het bodemonderzoek. Zij hebben de boorwerkzaamheden uitgevoerd, niet met grote machines maar met een handboor.

Lees ook

Nieuwsbrief Mei 2023

Hier vindt u de nieuwsbrief over het Buurt Energie Systeem van mei 2023. Lees het interview met Siward Zomer, de ingezonden brief en over de ervaringen van WoonsupportPlus.

Meer lezen »